קמפוס ג'וניור: מיזם "ננו-אוניברסיטה טכנולוגית יזמית לילדים"

ההיי טק הוא קטר הצמיחה של המשק הישראלי. את זה, בייחוד אחרי משבר הקורונה, כולנו כבר יודעים. אבל כיצד ניתן להבטיח את ההצלחה המקצועית של ילדנו במאה ה-21?

ערוך הכתבה; דברי

מחקרים מצביעים על השפעות ארוכות טווח של חשיפת ילדים בגיל צעיר לעולם הטכנולוגיה והיזמות. קורילסקי ווולדטד (1998) הראו כי חשיפה מוקדמת של עמדות מעולם היזמות, כבר ברמת הגן, יכולה לעודד צעירים לבחור בתחום יזמות כקריירה.

פלצ'ר ולו (2009) טענו כי אחת המיומנויות של המאה ה -21 הנחשבת כהכרחית עבוד התלמידים של ימינו הינה "אוריינות דיגיטלית" (טכנולוגיות מידע ותקשורת) וכי היא נרכשת על ידי לקיחת קורסים במדעי המחשב וההי טק. הם הדגישו כי החשיבות של לימוד מיומנויות מדעי המחשב החל מגיל צעיר ממשיכה להיות מוקד מחקרי מרכזי.

קמפוס ג'וניור הינו מיזם ישראלי חדש משנה את כללי המשחק והוא מכניס את ילדי ה"Startup Nation" ל"ננו-אוניברסיטה" טכנולוגית – יזמית כבר בגילאי 6 עד 12. קמפוס ג'וניור מיועד כל כולו לבנות ולבנים מכל השכבות והופך אותם ל"ננו-סטודנטים" החווים מגיל צעיר חוויית למידה השונה משמעותית מחוויית הלמידה המסורתית והמיושנת הקיימת בבתי הספר.

הקמפוס מתמקד בתכני טכנולוגיה, מדע ויזמות שמכינים את ה"ננו-סטודנט" למאה ה-21. בדומה לאקדמיה, את התכנים מעבירים מרצים ותיקים, דוקטורים ומומחים מובילים בתחומם.

ה"ננו-סטודנטים" יכולים לבחור באחד משלושה מסלולי לימודים: טכנולוגיה, מדעים או יזמות, בהם מתקיימים קורסים מרתקים המשלבים לימודים, הנאה, וחוויה. בקמפוס קורסים מגוונים שונים, כגון: פיזיקה של צעצועים, המטבח כמעבדה, מבואות פוד-טק, בו טועמים ולומדים הילדים על הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בשוק האוכל ונחשפים לעקרונות הכימיה והפיזיקה של החומרים המרכיבים את האוכל שלנו, והכל במסגרת טרום אקדמית המשלבת ניסויים ופיתוח חשיבה.

בקורס "יסודות הסייבר", הננו-סטודנטים לומדים על מהות תקיפות סייבר וכיצד ניתן להתגונן מפניהם, מי הם ה"האקרים" וכיצד הם משתלבים במערכה בין חברות ומדינות, נחשפים למערכות הסייבר בצפון קוריאה נגד הוליווד, ישראל נגד איראן והלוחמה הפסיכולוגית המתלווה לתקיפות.

הלימודים מותאמים לשכבת הגיל של הילדים ומכוונים בעיקר לפיתוח הסקרנות והמחשבה, לעבודת צוות ולהתפתחות אישית. הלימודים מתקיימים בשלושה סמסטרים, אביב, קיץ וחורף, בחופף למועדי הלימודים באוניברסיטאות, בסיום 7 קורסים מקבל ה"ננו סטודנט" תואר ראשון, התואר מטעמינו, קבלת התואר משולבת בטקס הצגת עבודות בפני ההורים ואורחים.

כיאה לאומת הסטארט-אפ, פיתחו מנהלי החברה מודל עסקי חכם, הכולל "מוצר מדף" המאפשר הטמעה איכותית ומהירה של הקמפוס לא רק בישראל אלא בכל מדינה בעולם. באמצעות מודל "זכיינות מקומית" יקבלו הזכיינים ערכה מלאה הכוללת את התכנים אותם בנו מומחי התוכן בקמפוס ג'וניור, עזרי לימוד טכנולוגיים חווייתיים ופרוטוקול שיווקי מלא שיופעל במדינות המטרה. החברה תמנף את המוניטין של ישראל כ "Startup Nation" שבכל העולם שואפים להידמות אליה.

הקמפוס החל את פעילותו לפני כשנה וחצי ועד היום סיימו מאות "ננו סטודנטים" קורסים אונליין ופרונטליים, הקמפוס הרחיב את פעילותו והוא מקיים לימודים ושת"פ עם אוניברסיטת תל אביב, נוער שוחר מדע, המרכז הבינתחומי בהרצליה, ובית הספר הראלי בחיפה. בכוונתנו להתרחב גם לפעילות בירושלים ובבאר שבע. נכון להיום, החלה החברה לקיים מגעים מתקדמים עם זכיינים ברוסיה ובמדינות נוספות באירופה לפתיחת קמפוסים מקומיים של "קמפוס ג'וניור" וזאת במטרה לבנות קהילה בינלאומית הכוללת רשת קמפוסים בעולם.

קמפוס ג'וניור החליטה על הקמת "קהילת ידידי הקמפוס" באמצעות "גיוס המונים" שהחל בימים אלו ואשר מאפשר לכל אחד בישראל להיות חלק מהחלום באמצעות רכישת מניות בחברה ע"י השתתפות בגיוס:

חשוב לציין כי בין המשקיעים שנתנו אמון במיזם והצטרפו לגיוס ניתן למצוא את מר קלמן שחם, מייסד 'אלטשולר-שחם', בית ההשקעות הגדול בישראל, וכן אנשי חינוך ואנשי עסקים שונים.

חזון החברה כולל שילוב של חברות העוסקות "בחינוך טכנולוגי". החברה פועלת לטובת מעבר זה באמצעות שת"פ עם חממת "מיינדסט" ומו"מ לרכישת טכנולוגיות אלו מחברות בישראל ובעולם.

בראש צוות קמפוס ג'וניור עומד פרופסור אריק שמיר, איש הייטק בכל רמ"ח אבריו, דיקן בית הספר למדעי המחשב במרכז הבינתחומי הרצליה. מומחה במדעי המחשב ובעל פטנטים רבים שרשומים על שמו. פרופסור שמיר ייעץ במשך שנים לחברות רבות בתעשיית ההיי-טק וחברות ענק כמו דיסני, מיצובישי, פריים-סנס, ווריסק. יחד אתו מובילים את המיזם אבי גנון ויוסי אלון. אבי גנון, מנכ"ל קמפוס ג'וניור, כיהן כמנכ"ל רשת World ORT הגלובלית. כמו כן, כיהן בעברו כמזכיר ראשון בשגרירות ישראל במוסקבה וכממונה על החינוך היהודי-ציוני של עשרות אלפי תלמידים ומאות מורים שהיו תחת אחריותו. מר אלון, יו"ר החברה, הינו איש שוק ההון ויזם ותיק, בעל היכרות מעמיקה עם העולם הטכנולוגי והפיננסי בישראל, אשר ליווה במשך שנים רבות סטרטאפים טכנולוגיים לגיוסי הון בארה"ב, קנדה ומזרח אסיה. שותף נוסף בחברה הוא ד"ר גיא שיאון, בעל ניסיון של שנים רבות בלימוד וחינוך ילדים לעולמות הטכנולוגיה, בכתיבת מערכים, תכניות לימוד והוראת מדעים. את התחום הפדגוגי מובילה יחד עם שיאון ד"ר אושרית יקנה. ד"ר יקנה היא כימאית, פילוסופית של המדע ומרצה בכירה במסגרות אקדמיות רבות. ד"ר יקנה שותפה להקמת מרכזים לתלמידים מחוננים, יזמית חינוכית ויועצת פדגוגית והיא פועלת כבר שנים רבות בתחום הנגשת המדע לקהל הרחב (דוגמת "מדע על הבר").

לקבלת מידע נוסף והשקעה ישירות במיזם: